Bagels
Stap 1: Meng bloem, maïzena en gist in een kom. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed het met de keukenmachine in ca. 5 minuten tot een glad deeg. Dek de kom af en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Stap 2: Bestuif het deeg met bloem en neem het uit de kom. Kneed het op een bebloemd werkvlak goed door. Vorm het deeg tot een rol en verdeel deze in 12 gelijke stukken. Rol ze tot balletjes en leg ze onder een vochtige doek.
Stap 3: Breng 2-3 liter water in een brede pan aan de kook. Leg een deegballetje op het werkvlak en maak er met de wijsvinger een gat in. Maak een draaiende beweging tot het gat 9-10 cm groot is. Ga zo te werk met alle deegballetjes en bewaar ze onder de doek.
Stap 4: Kook de deegringen met een paar tegelijk gedurende ca. 1 minuut in het zacht kokende water tot ze opzwellen. Dek de pan niet af. Neem de bagels met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en leg ze op de bakplaat of de bakplaat met gaatjes.
Stap 5: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200°C. Klop de eidooier met de melk los en bestrijk de deegringen hiermee. Bestrooi ze naar smaak met zeezout, sesam- of maanzaad. Bak de bagels goudgeel en laat ze op het rooster afkoelen.
Stand: Hetelucht Plus Temperatuur: 200°C Duur: ca. 20 minuten Stoomstoot (indien mogelijk): 1 handmatige stoomstoot bij het inschuiven Inschuifniveau: 2e van onderen
Of in de combi-stoomoven
Combinatiestand: Hetelucht Plus Temperatuur: 200°C Vocht: 35% Duur: ca. 20 minuten Inschuifniveau: 1e van onderen