Aubergine yakitori

Yakitori is de Japanse variant van saté. In dit recept staat een combinatie van kippendij met aubergine op het menu. Smaken van sake en soja geven de Aziatische smaak mee aan dit gerecht.

30 - 40 minutenKipMakkelijk

Ingredienten

Yakitori
  • 250 gr kippendij
  • 1 aubergine
  • 2 stuks lente-ui
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin
  • 1 el suiker
  • 1 el sake
  • 2 tl sesamzaad

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Steelpan

Bereidingswijze

1. Snijd de kippendij in blokjes van 2 bij 2 cm.
2. Snijd de aubergine in blokjes van 3 bij 3 cm.
3. Snijd de lente-ui in stukken van 3 cm.
4. Doe de sojasaus, mirin, suiker en sake in een steelpan, kook tot de helft en bewaar tot later.
6. Rijg de kippendij, aubergine en lente-ui om en om op de spiesen.
7. Bestrooi met zout.
8. Verwarm de oven voor op stand: Grill groot hoog
9. Leg de spiesen op het rooster boven een bakplaat en schuif in de oven op niveau 2: Grill groot 300 °C. Bereidingstijd 5 minuten.
10. Smeer de spiesen in met de yakitori-saus en zet terug in de oven: grill groot 300 °C.
Bereidingstijd 3-4 minuten.
11. Lak de spiesen een laatste keer af met een schone kwast en garneer met lente-ui en sesamzaadjes.

Serveer direct.