Aubergine agebitashi

Een aubergine agebitashi is een traditioneel Japans recept waarin bakken of frituren wordt gecombineerd met laten marineren in de dashi terwijl de aubergine nog heet is. Zoute en umami smaaktonen komen in dit gerecht samen.

30 - 40 minutenGroenteFriteuseMakkelijk

Ingredienten

Agebitashi
  • 1 lungo aubergine
  • 200 ml dashi bouillon
  • 3 el sojasaus
  • 3 el mirin
  • 3 el sake
  • 1 el suiker
  • 3 el geraspte rettich
  • 2 cm geraspte gember
  • 2 fijngesneden lente-uitjes

Bereidingswijze

Bouillon

  1. Doe de dashi bouillon, sake, mirin en suiker in een steelpan en verwarm deze totdat de suiker is opgelost.
  2. Bewaar tot later.

Aubergine

  1. Halveer de aubergine en snijd de velzijde in met een scherp mes.
  2. Snijd de gehalveerde aubergine elk in 4 gelijke stukken.
  3. Frituur de aubergine 2-3 minuten met de velzijde naar beneden.
  4. Laat de aubergine uitlekken op een rooster.
  5. Giet de dashi bouillon over de aubergine en laat 1 uur marineren.

Garnituur

  1. Schil de daikon en rasp deze fijn, bewaar tot later.
  2. Snijd de lente-ui in ragfijne ringen, bewaar tot later.
  3. Rasp de gember fijn, bewaar tot later.

Serveren

  1. Schep twee stukken aubergine in een kommetje.
  2. Garneer met daikon, gember en lente-ui.

Lepel wat van de bouillon om de aubergine, serveer direct.