Arabische kippendij

1.5 uurGevogelteBBQGemiddeld

Ingredients

  • 150 ml yoghurt
  • 10 takjes koriander
  • 5 takjes munt
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 tl kurkuma (koenjit)
  • 1 tl garam masala
  • 20 g gember
  • ½ citroen, geraspt
  • 400 g kippendij met bot, zonder vel (6 stuks

Supplies

  • Barbecue

De bereidingstijd is ca. 1,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:

Haal de blaadjes van de munt en koriander en snijd ze fijn.

Stap 2;

Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de Spaanse peper en de peper fijn.

Stap 3:

Meng de yoghurt met koriander, munt, Spaanse peper, kurkuma, garam masala, gember en citroenrasp en laat de smaken 30 minuten intrekken.

Stap 4:

Voeg de kippendijen toe en marineer de kip 30 minuten. Dep de kip droog.

Stap 5:

Verwarm de Big Green Egg op ca. 180 ºC

Stap 6:

Grill de kippendijen rondom krokant en gaar op de medium gestookte barbecue.

Stap 7:

Let op dat het niet te hard gaat. De kerntemperatuur moet ca. 75 ºC zijn, dan kunnen ze geserveerd worden.