De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 2 uur.
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de oven voor. Intensief bakken 170C
Stap 2:
Meng het zelfrijzend bakmeel met de zachte boter tot een kruimeldeeg.
Stap 3:
Voeg de moscovado suiker en het kaneelpoeder toe.
Stap 4:
Meng er de amandelspijs doorheen en zorg ervoor dat er een gladde massa ontstaat.
Stap 5:
Klop er 1 voor 1 de eieren doorheen.
Stap 6:
Schil de appels en snijd van 1 appel kleine blokjes, ongeveer net zo groot als de rozijnen.
Stap 7:
Meng de appelblokjes en de rozijnen met een spatel door het beslag.
Stap 8:
Vet de ovenschaal goed in en leg er een bakpapier in.
Stap 9:
Schep het cakebeslag in de ovenschaal.
Stap 10:
Haal met een appelboor het klokhuis uit de overige appels.
Stap 11:
Snijd de appel over de helft en snijd de appels in plakken.
Stap 12:
Verdeel de appelplakken over het cakebeslag en bestrooi met de kaneelsuiker.
Stap 13:
Zet de cake op niveau 2 in de oven op het rooster en stel de oven in. Intensief bakken 170C Bereidingstijd 45 minuten
Stap 14:
Laat de cake in de ovenschaal afkoelen.