Appelspijscake

1.5 tot 2 uurCake/taartOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram zachte roomboter
  • 100 gram moscovado suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 gram amandelspijs
  • 3 eieren
  • 3 appels
  • 75 gram gewelde rozijnen
  • 2 el kaneelsuiker

Benodigdheden

  • Rooster
  • Handmixer
  • Schaal
  • Spatel
  • Appelboor
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 2 uur.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor.
Intensief bakken       170C

Stap 2:

Meng het zelfrijzend bakmeel met de zachte boter tot een kruimeldeeg.

Stap 3:

Voeg de moscovado suiker en het kaneelpoeder toe.

Stap 4:

Meng er de amandelspijs doorheen en zorg ervoor dat er een gladde massa ontstaat.

Stap 5:

Klop er 1 voor 1 de eieren doorheen.

Stap 6:

Schil de appels en snijd van 1 appel kleine blokjes, ongeveer net zo groot als de rozijnen.

Stap 7:

Meng de appelblokjes en de rozijnen met een spatel door het beslag.

Stap 8:

Vet de ovenschaal goed in en leg er een bakpapier in.

Stap 9:

Schep het cakebeslag in de ovenschaal.

Stap 10:

Haal met een appelboor het klokhuis uit de overige appels.

Stap 11:

Snijd de appel over de helft en snijd de appels in plakken.

Stap 12:

Verdeel de appelplakken over het cakebeslag en bestrooi met de kaneelsuiker.

Stap 13:

Zet de cake op niveau 2 in de oven op het rooster en stel de oven in.
Intensief bakken         170C
Bereidingstijd              45 minuten

Stap 14:

Laat de cake in de ovenschaal afkoelen.