De bereidingstijd is ca. 90 minuten.
Bereidingswijze appelpizza
Stap 1: Doe bloem en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Stap 2: Roer gist, suiker, olie en water door elkaar. Laat het even staan tot de gist is opgelost. Schenk het gistmengsel in het kuiltje. Roer de bloem met een vork geleidelijk door het gistmengsel. Neem steeds grotere hoeveelheden bloem en roer tot de vloeistof opgenomen is.
Stap 3: Kneed het deeg vervolgens met de handen door. Voeg nog een eetlepel bloem toe indien het deeg te vochtig is. Kneed en trek het deeg uit elkaar tot een elastisch en mooi glad deeg ontstaat.
Stap 4: Vorm een bal van het deeg en leg deze in een ruime kom. Strooi een klein beetje bloem op het deeg en dek de kom af met huishoudfolie. Zet de kom op een warme, tochtvrije plek (ca. 60 minuten) of in de stoomoven (ca. 30 minuten) zodat het deeg kan rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Stomen 40 °C Bereidingstijd 30 minuten
Stap 5: Kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht stevig door. Zorg dat alle lucht uit het deeg gedrukt is.
Stap 6: Verdeel het deeg in 6 porties. Rol het deeg dun uit en laat ze 10 minuten rusten.
Stap 7: Verwarm de oven voor.
Intensief bakken 200 °C
Stap 8: Meng de spijs met de gewelde rozijnen en schil en snijd de appels in reepjes.
Stap 9: Verdeel het spijs rozijnen mengsel over de pizza´s en leg er de appel reepjes op en zet de pizza´s in de oven.
Hetelucht plus 200 °C Bereidingstijd 13 minuten
Stap 10: Laat de pizza´s iets afkoelen en serveer direct. Genieten maar!