Stap 1: Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1×1 cm. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en kneus het dikke deel flink door er met een steelpan op te kloppen. Doe de aardappel met citroengras, bouillon, kokosmelk, melk, zout en peper in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
Stomen 100°C Bereidingstijd 15 minuten
Of breng in een pan aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Stap 2: Snijd de runderfilet met een scherp mes zeer fijn. Was en droog de limoenblaadjes, trek de nerven eruit en snipper de blaadjes zeer fijn. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot het begint te dansen. Meng het zaad met limoenblad, olijfolie, sojasaus en een mespunt chilipoeder door de tartaar.
Stap 3: Neem het citroengras uit de soep en pureer de soep met de staafmixer. Was de koriander, schudt het droog, pluk de blaadjes en hak ze fijn.
Stap 4: Vorm van de tartaar vier kleine, platte balletjes en leg ze in voorverwarmde diepe borden. Schenk de soep om de tartaar heen en bestrooi met wat chilipoeder en koriander.
Ben je geen liefhebber van korianderblad? Dan kun je ook peterselie gebruiken.