Aardappelmousseline met verse rozemarijn
Stap 1: Snijd de aardappelen in blokjes en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes. Schuif de pan onder in de stoomoven.
Stomen 100 °C Drukstoomoven 120 °C Bereidingstijd 15 minuten Bereidingstijd 5 minuten
Stap 2: Doe boter, room en melk in een dichte stoomovenpan en schuif deze boven de aardappelen in de stoomoven.
Stomen 100 °C Bereidingstijd 5 minuten
Stap 3: Neem de aardappelen uit de stoomoven en laat ze 2 minuten op het aanrecht staan om droog te stomen.
Stap 4: Pers de aardappelen door een pureeknijper en meng het kruim met het warme melk-roommengsel zodat er een smeuïge puree ontstaat.
Stap 5: Breng de puree op smaak met peper, zout en rozemarijn.
Lekker bij ‘Envelop van zeeduivel met gamba’s geserveerd met aardappelmousseline en basilicumsaus’