Aardappelmousseline met verse rozemarijn

Aardappelmousseline met verse rozemarijn

20-30AardappelStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 500 gram aardappelen, geschild
  • 50 gram boter
  • 100 gram room
  • 100 gram melk
  • ½ eetlepel verse rozemarijn, gehakt
  • Peper uit de molen
  • Fijn zeezout

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Dichte stoomoven pan

Stap 1:
Snijd de aardappelen in blokjes en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes. Schuif de pan onder in de stoomoven.

Stomen                100 °C                                  Drukstoomoven  120 °C
Bereidingstijd      15 minuten                         Bereidingstijd      5 minuten

Stap 2:
Doe boter, room en melk in een dichte stoomovenpan en schuif deze boven de aardappelen in de stoomoven.

Stomen                100 °C
Bereidingstijd      5 minuten

Stap 3:
Neem de aardappelen uit de stoomoven en laat ze 2 minuten op het aanrecht staan om droog te stomen.

Stap 4:
Pers de aardappelen door een pureeknijper en meng het kruim met het warme melk-roommengsel zodat er een smeuïge puree ontstaat.

Stap 5:
Breng de puree op smaak met peper, zout en rozemarijn.

 

Tip

Lekker bij ‘Envelop van zeeduivel met gamba’s geserveerd met aardappelmousseline en basilicumsaus’