Stap 1: Doe de bloem in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden. Verkruimel de gist in de melk laat het oplossen. Schenk het melkmengsel in het kuiltje en voeg karwij en moutsiroop of honing toe. Roer voorzichtig vanuit het midden terwijl u iets van de bloem meeneemt tot een kleverig deeg ontstaat (zetsel). Stop met mengen, dek het deeg af met een doek en laat het zetsel op een warme plek 15 minuten rijzen.
Stap 2: Rasp de aardappelen boven het zetsel. Voeg ei en zout toe en meng het met de rest van de bloem erdoor. Kneed het deeg op een bebloemd werkvlak stevig door tot het deeg elastisch is. Vorm het deeg tot een bol (opbollen) en leg het terug in de kom. Dek de kom af met een doek en laat het op een warme plek ca. 30 minuten rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
Stap 3: Druk de deegbol wat plat en rol het op tot een langwerpig brood. Leg het deeg met de naad op de bakplaat. Bestrooi het deeg eerst met wat zeezout en vervolgens met iets bloem. Dek het brood met een doek af en laat het nog ca. 30 minuten rijzen.
Stap 4: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 190°C. Verwijder de doek voorzichtig en bestuif het deeg eventueel met nog iets bloem. Bak het brood (indien mogelijk met een automatische stoomstoot) op het 2e niveau van onderen, gedurende 45-50 minuten. Neem het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.