De nieuwe inductiekookplaat met werkbladafzuiging

Geef je creativiteit alle ruimte met meer kookoppervlak. De nieuwe Miele kookplaat met werkbladafzuiging zorgt voor een ongeëvenaarde kookervaring en een smakelijk eindresultaat. Dat is kwaliteit die haar tijd ver vooruit is.

Alle voordelen op een rij

Geef je creativiteit alle ruimte

PowerFlex-zone XL

Kook met maximale vrijheid; ruimte voor 4 grote pannen

Miele Generatie 7000 inductiekookplaten zijn voorzien van een aantal slimme functies; de mogelijkheden zijn eindeloos. De kookzones passen zich automatisch aan de pan aan. Zo kun je op de PowerFlex-kookzone plaatsen:

 • een grote pan
 • twee kleine pannen
 • een braadpan
 • steelpan

Ook kun je met PowerFlex bepaalde locaties van de plaat extra intensief verwarmen. Hiermee voeg je het vermogen van meerdere zones samen in één zone: ideaal voor die grote braadslede met gebraden kip, knapperige aardappelgratin of malse runderrollade! PowerFlex biedt flexibiliteit en maximale vrijheid: koken en gebruiksgemak gaan in perfecte harmonie.

Bekijk kookplaten

Extreem snel aan de kook

TwinBooster

 • Met TwinBooster kookt jouw pan binnen een oogwenk. Water is binnen enkele ogenblikken op 100°C. 
 • De exclusieve TwinBooster-functie van Miele maakt het koken flexibeler, omdat je het inductievermogen naar wens kunt verdelen.
 • Zo kan je het vermogen van twee kookzones volledig bundelen op een enkele zone. Handig bij het kort aanbraden op vol vermogen.
Bekijk kookplaten

Één + één = nog meer gemak

Con@ctivity

Ooit gedacht dat jouw kookplaat en afzuigkap met elkaar zouden communiceren?

 • De Con@ctivity-functie verzamelt de informatie van de kookplaat aan de hand van jouw kookgedrag en geeft dit door aan de werkbladafzuiging.
 • De afzuiging gaat automatisch harder of zachter.

Zo kun jij jouw aandacht volledig richten op het bereiden van je viergangendiner.

Bekijk kookplaten

Welke kookplaat past bij jou?

Ontvang binnen enkele minuten persoonlijk advies

Start productadviseur

Waarom een Miele inductiekookplaat?

Al onze inductiekookplaten zijn voorzien van slimme functies die koken nóg leuker maken. En makkelijker.

 • Zo heb je met TwinBooster-functie extreem korte kooktijden: een vloeistof in de pan is dus binnen no time op 100°C gebracht.
 • Ook branden je gerechten door de nauwkeurige temperaturen van TempControl nooit meer aan. Slim hè?
 • Met Stop&Go zet je tijdelijk alle kookzones op stand 1: handig als de deurbel gaat!
 • Intelligente panherkenning zorgt voor energiezuinig koken en met de directe overdracht van verwarming is én blijft een pan snel op temperatuur.
 • Meerdere variabele kookzones bieden bovendien ultieme flexibiliteit.
 • En iedere inductiekookplaat is makkelijk in onderhoud.

Dus kies je voor kwaliteit, design en optimaal gebruiksgemak? Dan kies je voor Miele.

Meer weten over de inductiekookplaten van Miele?

Een nieuwe kookplaat uitkiezen kan aanvoelen als een hele opgave. Want naast functionaliteiten zijn ook maten en installatietypes belangrijke overwegingen. Om jou verder op weg te helpen hebben we het aankoopproces een heel stuk gemakkelijker gemaakt. Via onderstaande knop kom je er eenvoudig achter welk type kookplaat perfect is voor jouw situatie. Smakelijk eindresultaat gegarandeerd!

Houd je kookplaat in topconditie!

Om maximaal te blijven genieten van jouw Miele apparaten is het belangrijk om deze goed te onderhouden.

Bekijk Schoonmaakpakket

Kom langs

Ervaar het zelf in één van onze Experience Centers.
Maak een afspraak

Veel gestelde vragen over kookplaten

 • Kun je (met een 0-zone kookplaat) nog wel verschillende standen voor de pannen instellen?

  Geen enkel probleem. De Full-Surface kookplaten hebben allemaal een SmartSelect-bediening. Dat betekent dat onder aan de kookplaat per pan een individuele bediening oplicht zodra deze contact maakt met de kookplaat. Wil je de stand veranderen, druk dan bij de gewenste pan op een andere stand. Als je de pan verschuift gaan zowel de bediening als het vermogen automatisch mee, je bent dus helemaal vrij om je kookplaat zelf in te delen.

 • Wat is de prijs?

  De prijs voor de kookplaat zijn afhankelijk welk model je kiest. Ze liggen tussen de 3.099 en 3.249 euro. Bij recirculatie is de afvoerset apart verkrijgbaar.

 • Zijn de Full-Surface inductiekookplaten allemaal op 3 fase of ook op 2 fase te leveren?

  De goede aansluiting voor je kookplaat is heel belangrijk. Zeker bij de Full-Surface kookplaten waar veel pannen op verschillend vermogen aan kunnen staan terwijl ze elk moment kunnen schuiven. Dat vraagt flexibiliteit van je kookplaat en is het noodzakelijk om ze op 3 fasen aan te sluiten. Zo voorkom je dat er op een moment te weinig stroom kan zijn. Een kookplaat die op te weinig stroom is aangesloten is te herkennen aan een brommend geluid waarbij de plaat ook kan trillen.

 • Mag je je pannen wel of niet schuiven op de kookplaat?

  Natuurlijk is er soms wat pas-en-meetwerk op je kookplaat om te zorgen dat alles past. Ook op inductie is het geen probleem om ze te schuiven. Bij de modellen met werkbladafzuiging kun je gebruikmaken van de PowerFlex zones. Zo kan je elk formaat pan gemakkelijk kwijt, zonder vermogen te verliezen. De Full-Surface kookplaten is ideaal om de pannen te schuiven, het vermogen en de bediening gaan automatisch met de pan mee.

 • Kan ik met een wokpan op de kookplaat koken?

  Als je wokpan geschikt is om te koken op inductie is het geen enkel probleem. Je kan pannen die geschikt zijn herkennen aan het spiraalteken aan de onderkant van de pan. Staat er geen teken onder op de pan? Test ze dan zelf door te kijken of ze magnetisch zijn. Inductie werkt immers met magnetische spoelen.

  Pas wel op bij je huidige pannen dat ze niet krom zijn getrokken door eerdere (gas)verwarming, anders geleiden ze niet meer optimaal. Ga ook altijd even met een pantykous of keukenpapiertje na of er geen haakjes in de bodem zitten. Deze kunnen je kookplaat beschadigen.

 • Kan de kookplaat met werkbladafzuiging gecombineerd worden?

  Jazeker, dan kom je bij Miele uit bij de KMDA. We hebben vier modellen van de kookplaat met werkbladafzuiging. Zo kan je zelf altijd kiezen welke het beste bij je past.

  Bekijk de kookplaten
 • Zit er ook een boosterfunctie op (om bijvoorbeeld mee te wokken)?

  Op alle inductiekookplaten zitten twee booster functies; booster 1 en booster 2. De eerste booster geeft extra vermogen zodat de pan hogere temperaturen kan bereiken. Booster 2 trekt een deel van al het vermogen naar die kookzone en is ideaal om mee te wokken. De tweede booster kan bij de KMDA alleen kruislings worden gebruikt. Op de Full-Surface kookplaten kunnen alle zones op de booster.

 • Hoe kun je krassen voorkomen?

  Je kookplaat is een essentieel onderdeel van je keuken. Het wordt veel gebruikt en net als alle apparaten zullen er altijd gebruikssporen ontstaan. Je kan krassen zo veel mogelijk voorkomen door pannen rustig te schuiven of op te tillen. Ook kun je voor gebruik van de pannen een pantykous of keukenpapier langs de onderkant vegen. Als deze kapot gaan zit er een haakje in je pan wat voor diepe krassen kan zorgen. Die pan kun je dus beter niet gebruiken.

 • Wat is het verschil FL en FR?

  Onze inductiekookplaten zijn op verschillende manieren in je keuken te plaatsen. Je kan kiezen voor een opliggende kookplaat met een rand van roestvrijstaal, of voor een kookplaat die volledig geïntegreerd is in je werkblad. De FR modellen staan voor ‘frame’, dus opliggend met roestvrijstalen rand. De FL modellen staat voor ‘flush’, dus volledig geïntegreerd, maar kan ook op het blad worden geplaatst.

 • Is het niet gevaarlijk voor kinderen?

  Kinderen in de keuken kan een spannend gevoel geven. Gelukkig zijn de Miele inductieplaten veilig ingericht. Als de plaat per ongeluk aan gaat zonder dat er pannen op staan, gaat deze na 10 seconden vanzelf uit. Staat er wel een pan op maar wordt de zone niet geactiveerd, dan gaat de plaat ook uit. Inductie werkt met magnetische spoelen die alleen contact maken met magnetische objecten en wordt alleen op die plek warm. Iedereen kan daardoor zijn hand naast de pan neerzetten zonder zich te verbranden. In tegenstelling tot keramisch koken blijft een inductiekookplaat maar kort na gebruik warm. Daarmee is inductie de veiligste optie voor kinderen.

 • Welke pannen heb ik nodig?

  Tegenwoordig zijn er steeds meer huishoudens die overstappen op inductie. Niet elke pan die je nu al gebruikt is ook geschikt voor inductie. Alle pannen die magnetisch zijn kunnen in principe op inductie gebruikt worden. Nieuwere pannen hebben vaak het spiraalsymbool op de onderkant staan. Dat is een extra bevestiging dat ze geschikt zijn voor je nieuwe kookplaat. Wil je niet al je oude pannen weggooien? Controleer dan altijd of de bodem nog vlak is en veeg met een pantykous of keukenpapier langs de bodem. Als deze niet scheuren en de bodem is vlak kun je ze blijven gebruiken.

 • Schoonmaken van het filter, hoe vaak moet dit per jaar en hoe?

  De vetfilters en het rooster in de kookplaat met werkbladafzuiging mogen beiden in de vaatwasser. Leg het vetfilter altijd zijwaarts. Het liefst de ene keer linksom, de andere keer rechtsom. Je kookplaat zal een oranje lampje aanzetten als deze detecteert dat het tijd is voor reiniging. Als je ook recirculeert zal je eens in de zoveel tijd ook de geurkoolstoffilter moeten reinigen. Dan zal de kookplaat een rood lampje aangeven. Gelukkig kan die van Miele zichzelf tot 5 keer regenereren in de bakoven. Om de 6 maanden of als het filter geuren begint door te laten zet je hem voor 60 minuten op 180 graden Celsius in de bakoven. Even laten afkoelen en hij kan weer een tijdje mee! Na 3 jaar raden wij aan om het filter compleet te vervangen.