Geniet van dé perfecte herfst-bbq met Miele

Steek jij je barbecue alleen in de lente en zomer aan en staat ie in de herfst eigenlijk alleen maar stof te happen? Zonde! Want wie houdt er nou niet van de herfst! Wat dacht je van een heerlijk ribstuk of een lekkere stoofpot? Dit laatste seizoen van het jaar biedt enorm veel ingrediënten en recepten voor een succesvolle herfstgrill.

Zomer of herfst, barbecueën kan dus altijd. Maar welke gerechten kan je allemaal bereiden tijdens een herfstbarbecue? Waarschijnlijk meer dan jij denkt. Onze chefs van Miele hebben de bbq aangestoken en volop geëxperimenteerd. Op deze receptenpagina vind je dan ook verschillende recepten, zowel tijdloos als passend bij het seizoen. Heb je vragen over de recepten of kom je er niet uit? Laat het ons weten, dan kijken onze chefs met alle (kook)liefde even met je mee.

Maak er een feestje van

Hou je van gezelligheid, dan kun je eigenlijk niet om een herfstbarbecue heen.

Maak er dan ook een feestje van! Zorg voor een gezellige aankleding en vraag je gasten om passende kleding aan te trekken. Dek de tafel met herfstige accessoires, leg wat fleece dekentjes op de stoelen en zorg voor een heater of vuurkorf. Die laatste is niet alleen goed voor de sfeer, maar ook ideaal om bijvoorbeeld marshmellows te roosteren.

Steek als finishing touch nog wat fakkels aan en/of hang lantaarns of kerstverlichting op. Zo creëer je een perfecte basis voor jouw herfstbarbecue. Serveer vervolgens je gerechten op houten planken voor het echte outdoor-gevoel en schenk daarbij warme Glühwein. Succes gegarandeerd!

Stoomoven en de barbecue

We kunnen ons voorstellen dat je tijdens de herfstbarbecue niet alleen maar bezig wilt zijn met het eten bereiden, maar dat je ook wilt genieten van je gezelschap. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. En laat jouw stoomoven daar nu perfect voor zijn. De stoomoven is namelijk ideaal voor het (voor)bereiden van side dishes als aardappels in de schil of ratatouille. Bereid dit in de stoomoven en maak het gerecht af op de grill.

Van voorgaren tot grillen

Het perfect bereiden van vlees kan lastig zijn. Maar ook daarvoor is de stoomoven ideaal. De stoomoven er namelijk voor dat jouw vlees straks optimaal gebakken van de grill komt. Marineer eerst het vlees, verpak het sous-vide in de Miele vacumeerlade (of in een hittebestendige folie) en stoom het in de stoomoven. Door het vlees voor te garen in de stoomoven hoef je het daarna nog maar kort te grillen op de bbq. Perfect voor de bereiding van bijvoorbeeld kip, ribbetjes of lamsvlees.

Sous-vide koken, vacumeren en warmhouden

Wil je je vlees, vis of groente optimaal bereiden, dan is sous-vide de uitkomst. Bij het sous-vide koken gaar je gerechten namelijk eenvoudig tot perfectie. Sous-vide is vacuüm koken. Je verpakt de etenswaren vacuüm in een speciale zak die op relatief lage en constante temperatuur verwarmd wordt in een waterbad. Zo wordt alles geleidelijk en gelijkmatig gaar. Nog even kort grillen op de bbq en je kunt aan tafel. Smakelijk!

Tijdens de koude herfstavonden is het natuurlijk superfijn als je je gerechten kunt serveren op warme borden. Daarvoor is de Miele warmhoudlade ideaal. En wist je dat je in deze lades ook eten kunt bereiden? Ontdek nu zelf lekkerste recepten uit de warmhoudlade.

 

Receptenzoeker

Filter by Bereiding
Friteuse
Magnetron
Combimagnetron
Vriezer
Ijsmachine
Dialog oven
BBQ
Koelkast
Combi-stoomoven
Gourmet-Warmhoudlade
Kookplaat
Oven
Stoomoven
Vacumeerlade

Filter recepten op: