Binnenkijken bij Rob

Even voorstellen

Naam | Rob

 

Over Rob
Rob is 55 jaar en is de eigenaar van Eiland de Wild Keukens. Hij woont samen met zijn vrouw Elly, zoon en dochter in een nieuwbouwwoning in Heiloo. Hun oudste dochter woont op zichzelf.

Vraag en antwoord

Dankjewel voor de heerlijke cappuccino. Wat een luxe dat jullie thuis Latte ’s, espresso’s en cappuccino’s kunnen maken met de koffiemachine van Miele!
Bijna net zo lekker als een cappuccino die je in een hippe koffiebar bestelt, toch? Toen we anderhalf jaar geleden een nieuwe keuken kochten, was een koffiemachine een van mijn wensen. De rest van de familie drinkt veel thee, maar ik hou erg van espresso. Het handige van deze koffiemachine is dat je je eigen voorkeuren kunt instellen. De een drinkt z’n koffie bijvoorbeeld heter of sterker dan de ander. Jarenlang stond er bij ons een los koffiezetapparaat op het aanrecht, maar een inbouwkoffiemachine functioneert veel gemakkelijker en geeft uitstraling aan onze keuken.

Wat was er mis met jullie oude keuken?
Onze apparatuur was na twintig jaar op en we hadden zin in wat anders. Voorheen hadden we een vergelijkbare opstelling met een kookeiland en was het al in gebruik als woonkeuken. De afzuigkap was wel een stoorzender: je stootte er telkens met je hoofd tegenaan en je moest er onderdoor kijken als je in gesprek was. Verder wilden we een grotere koelkast, die ruim genoeg is om al je boodschappen en een taart in te zetten.

“Het handige van deze koffiemachine is dat je je eigen voorkeuren kunt instellen. De een drinkt z’n koffie bijvoorbeeld heter of sterker dan de ander.”

De eettafel die jullie zoon heeft ontworpen was het uitgangspunt van het keukenontwerp. Wisten jullie meteen wat voor keuken jullie wilden?
De indeling was eigenlijk meteen duidelijk en gericht op functionaliteit en opbergruimte: de kastenwand met de apparatuur, het spoelgedeelte tegen de muur en koken en snijden op het eiland. Naast het eiland staat de tafel die mijn zoon heeft ontworpen met eikenhouten poten en een blad van grijs composiet. Over onze strakke keuken met glazen fronten en een keramisch blad met een betonlook waren we het vrij snel eens. Om de verschillende functies van onze woonkeuken te benadrukken, hebben de fronten twee verschillende kleuren: kristalgrijs aan de kant van de tafel en wit in de keuken. We wonen dichtbij het strand en zitten veel op het water met onze boot. De zee, de duinen en het buitenleven waren een inspiratiebron voor het kleurenpalet. Zandtinten geven de keuken namelijk een rustige en tijdloze uitstraling.

Jullie hebben een stoomoven en een oven met magnetron van Miele. Welke gerechten maken jullie graag in de stoomoven?
De stoomoven is een van de beste aankopen van onze keuken! Kipfilet omwikkeld met katenspek, Côte de boeuf… Het komt allemaal uit onze stoomoven en je eet er bijna je vingers bij op! Een heteluchtoven verwarmt alleen de buitenkant van een product, maar een stoomoven verwarmt vanuit de kern. Stomen levert zulke pure en intense smaken op. De kookplaat gebruiken we bijna niet meer, alleen nog om vlees even kort aan te bakken of een saus te maken. Ik kom regelmatig laat thuis als de rest al heeft gegeten, maar een opgewarmde maaltijd uit de stoomoven smaakt nog steeds vers. Dat is in een magnetron wel anders, omdat een gerecht uitdroogt.

De wijnklimaatkast is een eyecatcher. Waarom hebben jullie hiervoor gekozen?
Eerlijk is eerlijk: het is een gewoon mooi hebbeding! We houden van een glas wijn. Heerlijk bij een goed stuk kaas of een lekkere maaltijd. We hebben geen favoriet wijnhuis of favoriete druif, het gaat van een Rioja tot een Pinot Grigio en in de zomer een heerlijke rosé. De wijnklimaatkast heeft een Push2open-systeem, de deur opent zich door op de voorzijde te drukken. Heel handig en het staat mooi in de greeploze keuken. Alleen onze stoomoven en oven met magnetron hebben zwarte handgrepen. Ik vind het mooi dat de zwarte grepen wegvallen tegen de ovens.

Een grotere koelkast stond hoog op jullie wensenlijstje. Jullie kozen voor een koelkast van Miele met een PerfectFresh-zone. Bevalt dat goed?
Dat is ideaal! Onderin de koelkast zitten drie lades die een constante temperatuur hebben van nul graden. In deze koelkast blijven groenten en fruit gegarandeerd zeventien dagen vers. Een halve paprika, een komkommer die al aangesneden is… Je kunt het allemaal in de PerfectFresh-lades doen. De onderste lade hebben we gevuld met sinaasappels, want we drinken graag verse jus d’orange. Bijna alle apparatuur in onze keuken is van Miele en dat is geen toeval. Ik zeg vaak: Miele is de Maserati onder de keukenmerken. In kwaliteit en uitstraling is de apparatuur echt onderscheidend. Het is gemakkelijk in gebruik, eenvoudig schoon te houden en het ziet er prachtig uit.

Wie is er eigenlijk de kok bij jullie thuis?
Mijn vrouw kookt doordeweeks, want ik ben later thuis. Op zondag sta ik vaak in de keuken en dan komt het gezin van onze dochter ook regelmatig bij ons eten. Ik hou erg van koken. In maart dit jaar schoven de leden van onze kookclub bij ons aan en verzorgden we een vijfgangendiner. We stonden al om twee uur ’s middags in de keuken om voorbereidingen te treffen. Het succesnummer die avond was een varkenshaas in roomsaus met aardappelschijfjes met venkel, crème fraîche, kaas en een beetje wodka. De gasten nemen vaak een aperitief of dessertwijn mee. Op en top genieten!

“Stomen levert zulke pure en intense smaken op. De kookplaat gebruiken we bijna niet meer.”