Bij aanschaf van een energiezuinige koelkast of vriezer € 35,- retour op je oude apparaat.

Meld je hier aan!

Op initiatief van Urgenda organiseert Stichting Open, APPLiA Nederland en de Wecycleinleverpunten een eenmalige landelijke inzamelactie voor oude koel- en vriesapparatuur.

Consumenten die hun oude koelkast of vriezer inleveren krijgen € 35,- retour bij aanschaf van een nieuw, duurzaam apparaat.
De actie loopt van 1 mei 2022 tot en met 30 juni 2022. Verzilveren is mogelijk tot en met 30 september 2022.

Registreren

Waarom deze actie?

Normaal gesproken zeggen we dat het duurzamer is om zo lang mogelijk met een apparaat te doen. In het geval van koelkasten en vriezers is dat juist niet het geval! Na ongeveer 10 jaar is koel- en vriesapparatuur verouderd en daardoor slechter voor het milieu en je portemonnee dan een nieuw model. Dit vanwege het hoge energieverbruik. Daarom willen we zo veel mogelijk oude koel- en vriesapparatuur op een juiste manier inzamelen en vervangen door modernere, energiezuinigere modellen. De ingeleverde oude koelkasten worden verwerkt tot grondstoffen conform de milieuregels, waarbij bijvoorbeeld het koelmiddel (CFK) wordt vernietigd.

Hoe werkt het?

  • De nationale actie geldt alleen voor alle modellen met energielabel A, B, C, D.
  • Je koopt nieuwe koel- en vriesapparatuur met energielabel A, B, C en D.
  • Het oude apparaat wordt ingeleverd bij een gemeentelijke milieustraat of bij de leverancier die het nieuwe apparaat aflevert.
  • Je maakt een foto van het retourmoment of krijgt een aantekening op jouw nieuwe factuur.
  • De foto of de aantekening upload je op de speciale landingspagina.
  • Miele controleert of daadwerkelijk een energiezuinige koelkast is gekocht en/of het oude apparaat is ingeleverd. En zorgt er vervolgens voor dat het bedrag op jouw rekening wordt gestort.
  • Let op: Het is mogelijk om een oude koelkast of vriezer van elk willekeurig merk in te leveren, maar als je via ons meedoet met de actie moet wel een nieuwe Miele aangeschaft worden om in aanmerking te komen voor de 35 euro.
  • Ga voor meer informatie naar koelkastinruilen.nl